Tájékoztató a rendkívüli helyzetre vonatkozóan

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tagintézményünk jelen időszakban zavartalanul működik.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, a biztonságos működés, egymás egészségének megóvása érdekében, a következők betartására kérjük Önöket.

  • A tagintézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló és kisérője látogathatja.  A gyermekek, tanulók betegsége esetén kérjük, hogy telefonon jelezzék távolmaradásukat.
  • A tagintézményben orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező a közösségi terekben (folyosókon, váróban, megbeszélések alkalmával), mind a munkatársak, mind a szülők és a 6 év feletti kliensek esetében is.
  • A Tagintézménybe lépés után a kézfertőtlenítés kötelező. A testhőmérséklet ellenőrzése szintén szükséges, kérjük, hogy a kijelölt, illetve megbeszélt helyen várják meg, amíg kollégánk elvégzi a mérést.
  • A  vizsgálatra, terápiára érkező gyermekeket lehetőség szerint csak egy személy kísérje. Kérjük a szülőket, hogy a megadott időpontra pontosan érkezzenek, és  lehetőség szerint a vizsgálat/foglalkozás közben ne az épületben várakozzanak, a zsúfoltság elkerülése céljából.
  • Részletes járványügyi protokollunk letölthető INNEN

Kérjük szíves türelmüket és együttműködésüket!

Multikulturális iskola-előkészítő csoport

Kiket várunk csoportunkba?

  • Olyan nagycsoportos gyermekeket várunk, akik otthon nem magyarul beszélnek, de magyar nyelvű óvodába járnak és az óvodai szakemberek, logopédus szerint részképesség-gyengeséggel küzdenek. (Mit jelent ez? pl. író-rajzoló mozgás elmaradása, komplexebb beszédértési nehézségek, grammatikai hibák, számfogalmi bizonytalanság)
  • Fontos az alapszintű magyar nyelvhasználat (a nyelvtanítás nem feladata a csoportnak). A folytatás olvasása →

Nyelvfejlődési zavarok

Olyan fejlődési zavarok, melyekben a nyelvelsajátítás folyamatai már korai életkorban zavart szenvednek. A zavar azonban nem magyarázható perifériás (hallás-vagy már érzékszervi) károsodással, intellektuális deficittel vagy globális fejlődési késéssel, illetőleg nem okozza más szociális vagy neurológiai állapot sem (Abraham, 2013). A folytatás olvasása →