Viselkedésmódosító és figyelemfejlesztő csoport

A csoportfoglalkozás célja, hogy magatartási és/vagy figyelmi gondokkal küzdő gyermekek problémáin játékos körülmények között próbáljunk meg segíteni. A magatartási problémákat vagy az iskola vagy a szülők jelzik (vagy mindkettő), a figyelmi problémák általában mindkét fent jelzett közegben megjelennek. A foglalkozások tíz alkalomból állnak. Súlyosabb esetben két egymást követő csoporton is részt vesz a gyermek.

A folytatás olvasása →

Autogén tréning relaxációs csoport szülők részére

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 17. kerületi Tagintézményében évek óta indítunk autogén tréning csoportot szülők részére.
Az autogén tréning egy olyan relaxációs gyakorlat, ahol a testi ellazuláson túl, gondolatok és belső lelki képek segítségével állítjuk helyre a felborult testi-lelki egyensúlyt. A módszer segít a mindennapi stresszt hatékonyabb kezelésében, a szorongásos tünetek csökkentésében valamint a kiegyensúlyozottabb életvitel elérésében.
A folytatás olvasása →

Gyermekpszichodráma

A gyermekpszichodráma módszerét 5-6 éves óvodás korosztálytól egészen a kiskamasz korig használjuk intézetünkben. Bizonyos gyermekek érzelmi problémája csoportterápiás módszerrel igazán megközelíthető, illetve vannak olyan helyzetek, amelyben a gyermeknek kortársai jelenlétére van szüksége problémája megoldásához (pl. beilleszkedési nehézségek). A folytatás olvasása →